Składniki: syrop glukozowy, mleko zagęszczone słodzone (cukier, mleko w proszku odtłuszczone, woda), cukier, tłuszcz roślinny częściowo utwardzony (olej palmowy i olej rzepakowy), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 6% serwatka w proszku(z mleka), aromat. Może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych i soi.
Wartość odżywcza na 100g: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 400 kcal 1688 kJ |
Tłuszcz | 8 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,7 g |
Węglowodany | 78 g |
- w tym cukry | 53 g |
Białko | 4,5 g |
Sól | 0,11 g |
Termin przydatności: 12 miesięcy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 80 g.
Cukierki Kakaowe Smak mojego dzieciństwa to niewątpliwie kakałszale. Obowiązkowy punkt śniadania, a czasem podwieczorka czy kolacji. Gotowane łuski kakaowe z mlekiem dobrze nadawały się na początek dnia. Pamiętam dokładnie, jak się niecierpliwiłam i wierciłam na krześle, czekając na swoją porcję. I z jakim namaszczeniem wypijałam kubek ulubionego napoju. Powoli, po łyku, a przy końcu przechylając go ze sto razy, żeby nie uronić nawet kropelki. Słodycz, której nie da się zapomnieć ani z niczym pomylić.